IMG36 553625 січня у районній раді відбулася позачергова сесія. Її провів голова районної ради Григорій Угляниця. У роботі пленарного засідання взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації .

Необхідність термінового скликання позачергового засідання була пов’язана з вирішенням ряду актуальних питань життєдіяльності району,зокрема в галузі медицини, освіти, соціального захисту населення. Наразі до договору комунального некомерційного підприємства «Лубенський районний центр ПМСД» з Національною службою здоров’я України не внесено зміни з технічних причин, тому заклади медицини району залишились без фінансування, а,медики, відповідно, не змогли вчасно отримати заробітної плати.   Тож, з метою урегулювання непростою ситуації, депутатами було підтримано  внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку   району на 2019 рік, якою наразі передбачено кошти на фінансове забезпечення   КНП «Лубенський районний центр ПМСД», а також схвалено ряд заходів щодо надання якісних освітніх послуг, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, поліпшення соціального захисту населення.

2000008888

IMG 5571Сесією районної ради також прийнято наступні рішення: «Про виконання плану роботи за 2018 рік»; «Про план роботи районної ради на 2019 рік», «Про встановлення вартості харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району;» «Про затвердження розпорядження голови районної ради»; «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 1,7315 га».

Широкого бговорення в сесійній залі набуло і не сесійне, але не менш актуальне питання -   стану доріг в районі, розчистки шляхів від снігу, бездієвості фірм з надання відповідних послуг, роботу яких на місцях з року в рік безкоштовно виконують небайдужі мешканці, фермери. Йшла мова і про процес оптимізації місцевих дорожніх організацій.   Своїми думками з цього приводу ділились голова районної ради Григорій Угляниця, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, депутати Сергій Мисник, Іван Чухно та інші. Ці проблеми депутати будуть порушувати у зверненні до Уряду, обласного керівництва, Служби автомобільних доріг.IMG 5542

IMG 5574

 

 

 

 

 

 

 

На пленарному засіданні голова районної ради Григорій Угляниця привітав колег-депутатів з отриманням Томосу про автокефалію Православної Церкви України, наголосивши на тому, що ця знакова подія для держави реалізувалась завдяки Президенту України Петру Порошенку.

Керівник району спільно з в.о. голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком вручив Почесну грамоту Полтавської обласної ради з нагрудним знаком та цінним подарунком за активність, сумлінну працю, вагомий внесок у соціально-економічний    розвиток району депутату районної ради Лідії Різуненко.