Надрукувати

 

картинка

З 2019 року уряд розпочинає реформу екстреної медичної допомоги. Перші області, в яких розпочнеться реформа – Вінницька, Тернопільська, Полтавська, Одеська, Донецька та місто Київ.

Зміни почнуться в областях, що мають інфраструктуру, можливості для перекваліфікації медиків та продемонстрували свою управлінську ефективність під час реформи первинної медичної допомоги, – зазначають у МОЗ.

 

У цих регіонах закуплять нові «швидкі» з новим обладнанням, створять сучасні диспетчерські, працівники бригад екстреної меддопомоги пройдуть додаткове навчання і будуть отримувати вищі зарплати.

На Полтавщині ще наприкінці 2018 року розпочалось оновлення автопарку екстреної медичної допомоги. Створена сучасна диспетчерська, а працівники бригад вже проходять навчання.

Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф найбільший медичний заклад в області. Він має 4 станції (Полтава, Миргород, Лубни, Кременчук) та підстанції (в кожному районі).

Швидку медичну допомогу розділять на екстрену (необхідна термінова госпіталізація) та невідкладну (у людини загострення хронічної хвороби, висока температура та тиск).

Коли викликати швидку медичну допомогу, а коли лікаря

Бригаду екстреної допомоги потрібно викликати, якщо наявні:

 

Звертатись до лікаря в поліклініку або у стаціонар якщо:

 

А при таких симптомах, якщо ви вважаєте за потрібне, можете проконсультуватись з педіатром або зателефонувати йому:

 

За матеріалами сайту Оржицької районної ради