IMG 50058 січня на Лубенщині відзначили 84-те Різдво «витязя молодої української поезії» Василя Симоненка, якого Україні подарувала благодатна лубенська земля. Відрадно, що хата – музей в Біїївцях, де народився митець, щороку збирає літераторів, пошановувачів творчості і просто звичайних людей, для яких вірші нашого земляка – пророчий дороговказ. Твори Василя Симоненка  давно розібрали на цитати, а це доказ того, що нам усім є чого повчитись у поета-борця - любові до малої батьківщини, віри у власні сили, свою державу. Саме ці риси активно прищеплюють молоді у опорному закладі «Тарандинцівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім.В.Симоненка», де традиційно, в літературному музеї, голова районної ради, як голова журі, вручає дипломи лауреатам літературно-мистецокої премії.

IMG 5033

Цьогоріч у номінації «Література і публіцистика» премію 2018 року розділили поетеса Ніна Павлівна Третяк та краєзнавець Олександр Миколайович Карпенко. У номінації «Мистецтво і монументальна скульптура» переможець художник Володимир Олексійович Пашкевич.

Вручаючи дипломи лауреатам, голова районної ради Григорій Угляниця  побажав творчим особистостям нових злетів і досягнень, зауваживши, що бути лауреатом   премії В. Симоненка - почесна місія. Він також наголосив, що за підтримки депутатів районної ради грошову винагороду збільшено до 5000 тис.грн. Відрадно керівнику з того, що молодь знає, цінує і залюбки вчить Симоненка.

Слова вдячності висловили і   цьогорічні переможці.

IMG 5083У кожного, хто відвідав сьогодні Симоненковий край, залишились гарні спогади. Особливо добрий слід у душах кожного  лишив літературний музей, який діє при опорному закладі. Він вражає кількістю зібраного матеріалу, змістовністю експозицій, він без перебільшення один із найкращих в Україні -   в цьому не мала заслуга як директора школи, Заслуженого вчителя України Миколи Кадуки так і педколективу. Тож нехай гучно лунає слово Василя Симоненка, нехай молодь пишається, що ходить тими стежками, якими колись ходив геніальний син українського народу, нехай вчить і плекає мудре, пророче слово нескореного поета-шістдесятника.

IMG 5141