IMG 493624 грудня голова районної ради Григорій Угляниця провів позачергову сесію районної ради, на яку зібралося 22 депутати. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови.

Основне питання – бюджет району  на 2019 рік, його з глибокою відповідальністю представив начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко. Тож плідно попрацювавши, основний фінансовий документ району  було  прийнято.

Наразі  доходи районного бюджету на 2019 рік визначено у сумі 183759779 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету - 183054050 гривень та доходи спеціального фонду районного бюджету - 705729 гривень, видатки районного бюджету у сумі 183759779 гривень, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету - 183054050 гривень та видатки спеціального фонду районного бюджету - 705729 гривень; оборотний залишок бюджетних коштів місцевого бюджету у розмірі 500000 гривень, що становить 0,3 відсотків видатків загального фонду місцевого бюджету; резервний фонд місцевого бюджету у розмірі 100000 гривень, що становить 0,05 відсотків видатків загального фонду місцевого бюджету.

Крім того,  депутати взяли до відома звіт голови районної ради за 2017-2018 рік.  Григорій  Угляниця подякував усім за роботу, наголосивши,  що звіт – це колективна робота всієї ради, а ще зауважив, що за роки роботи  багато  чого навчився  та взяв чимало корисного для себе.          Йшла мова і  про першочергові  проблеми – ремонт доріг,   розвиток медицини,  вирішення  яких потребує підтримки з боку держави, на місцевому рівні  ці питання повсякчас в полі зору.

IMG 4929

Депутати  також внесли зміни до показників районного бюджету  на 2018 рік, прийняли бюджетні  трансферти з бюджету Засульської  ОТГ до районного бюджету на заходи із соціального захисту населення,  на утримання Лубенського центру соціальних  служб  для сім’ї, дітей та молоді, на утримання психолого- медико-педагогічної консультації,  на централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що не належать до Національного  архівного фонду, на утримання Територіального ценру  соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації також трансферти з бюджету ОТГ с. Сенча Лохвицького району на забезпеченення підвозу учнів Снітинської ЗШ І-ІІІ ступенів та Жданівського НВК,  на утримання Територіального центру соціального обслуговування,  бюджетних трансфертів з бюджету Духівської сільської ради на охоплення соціальними послугами  найбільш вразливих категорій населення, бюджетних трансфертів  з бюджету Окіпської сільської ради.

Також було прийнято програму архівної справи на 2019 рік,

Звільнено головного лікаря  комунального некомерційного підприємства «Лубенський  районний центр ПМСД Новаковського М.М.», у зв»язку з поданою заявою.

Також  у сесійній залі обговорювалися питання щодо  продовження акції збору коштів на придбання автобуса для учасників АТО,  розробки програми  підтримки  демобілізованих  учасників АТО,  дітей, батьки, яких загинули в ході АТО та інше.

IMG 4933