IMG 443627 листопада у районній раді відбулася позачергова 33 сесія, пленарне засідання провів голова районної ради Григорій Угляниця. У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, депутат обласної ради Владислав Мостовенко, начальники управлінь та відділів РДА, представники ЗМІ. Сесія пройшла досить швидко, депутати діяли згуртовано, тож рішення приймались оперативно.

IMG 4430

Головним питанням порядку денного було внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік, воно й зумовило скликання позачергової сесії. Днями проект рішення було докладно опрацьовано комісією з питань планування бюджету та фінансів, тож у присутніх депутатів не виникало  додаткових запитань. Даним рішенням   за рахунок понадпланових надходжень загального фонду районного бюджету 1049, 2 тис. грн.. буде вирішено першочергові проблеми у галузі освіти: зокрема погашення боргу за електроенергію, оплату за спожиті енергоносії, виплату заробітної плати іншому персоналу.   Наразі вдасться вирішити питання виплати заробітної плати працівникам районного будинку культури, оплати комунальних послуг та енергоносіїв. Питання цих двох галузей на сьогодні є першочерговими. Крім того, надано фінансову підтримку районному осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» та інше.

IMG 4421

IMG 4427Також за рахунок трансфертів із державного бюджету видаткова частина районного бюджету збільшується на 825,0 тис.грн. Кошти спрямовано   на капітальний ремонт  по заміні вікон та дверей у опорному закладі «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей» та на капітальний ремонт по заміні вікон у Новооріхівському дошкільному закладі, реконструкцію вуличного освітлення КТП-230 у с. Березоточа, на заходи щодо соціально - економічного розвитку   території у Вовчицькій, Березотіцькій громадах. Ряд проблемних питань буде розв’язано і за рахунок передачі трансфертів із сільських бюджетів до районного.

Після розгляду бюджетного питання, депутати внесли зміни до «Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2018 рік»; «Програми розвитку місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2018 рік» та призначили на посаду головного редактора Комунальної установи – редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни» Шидогуба Олексія Юрійовича.