IMG 424723 листопада у адмінприміщенні районної ради відбувся кущовий семінар голів районних Асоціацій фермерів і приватних землевласників, в якому взяли участь  аграрії з Лохвицького, Миргородського, Пирятинського, Хорольського, Чорнухинського…. районів. До наради долучився і голова районної ради Григорій Угляниця.

Відкрив засідання голова асоціації фермерів Василь Бурлака. На порядку денному питання створення умов ефективного правового захисту та правової допомоги, підвищення юридичної обізнаності членів Асоціації та ще низка актуальних питань, першочерговим серед яких є транспортування, експорт та зберігання кукурудзи, яке зараз залишається відкритим на рівні держави і тягне за собою колосальні збитки аграріям, дороговартісні ціни на міндобрива, збільшення орендної плати за землю, продовження мораторію на продаж землі, який діє до січня 2019 року та багато інших.

Аграрії висловлювали власні думки, ділились досвідом та задавали низку питань у розрізі земельного законодавства доповідачам, зокрема адвокату Семену Кривосу, голові правового комітету «Фінансова підтримка фермерів» Дмитру Грибу.

Апелюючи до аграріїв, голова районної ради Григорій Угляниця зауважив, що доцільно звернутись і до депутатів своїх округів, які представляють інтереси населення в парламенті, аби народні обранці доносили до вищого керівництва держави проблеми українського селянина-фермера і щоб ці проблеми, знаходили вирішення на законодавчому рівні.