IMG 40629 листопада у районному будинку культури зібралась творча еліта Лубенщини – працівники культури і аматори сцени, ветерани галузі, щоб разом відсвяткувати своє професійне свято – Всеукраїнський день працівників культури.

Щодня талановиті і творчі майстри пісні і танцю радують лубенський край незабутніми виступами, звітними концертами, пісенними вернісажами. Їхня праця базується на ентузіазмі, творчому горінні та бажанні дарувати радість. Цього ж дня вони не просто виступали, а ще приймали низку вітань від гостей заходу - голови районної ради Григорія Угляниці, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмили Пазенко.

IMG 3996

Високий рівень галузі культури в районі відмітив у своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця, наголосивши на тому, що край по-справжньому багатий талантами, а доказ тому - перемоги талановитих і творчих майстрів сцени. Керівник зауважив, що кожен українець повинен займатися по життю справами, до яких має хист і талант, сцена ж, безперечно, для креативних, лише так в державі вдасться досягти успіхів в усіх галузях, проводити реформи вдало. Він побажав аматорам сцени ентузіазму, творчого горіння, підкорення нових вершин, пісні в душі і серці, стабільності - в галузі культури, а ще привітав з днями народження директора центральної районної бібліотеки для дорослих ім. В.Малика Валентину Сьомак та начальника відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Засульської ОТГ Інну Скибу.

IMG 4055

Щирі, теплі слова вітань прозвучали з вуст першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сірячинка, який назвав галузь культури Лубенщини однією дружньою сім»єю, яка робить буденність кращою, прищеплює молоді гідні риси.

IMG 4019

Дякувала колегам - усім, хто причетний до культурного життя Лубенщини, хто співає і танцює, хто перемагає на численних конкурсах в Україні, Польщі, Німеччині, Чехії, хто гідно несе звання «народний», «зразковий аматорський», хто має почесне звання «ветеран галузі» начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко.

Низка подяк прозвучала і з вуст самих культпрацівників, митців сцени на адресу керівництва району, очільників громад, голів громадських організацій за підтримку, збереження та примноження здобутків галузі.

А зі сцени лунали виступи людей, закоханих у мистецтво: гурту «Українська Швейцарія», народного жіночого вокального ансамблю «Чарівниця», вокально-інструментального ансамблю «Міраж», народного вокального ансамблю «Дивосвіт», а ще творчої родини Васильченків, Наталії Карпенко, Аліни Соломахи, Наталії Маложон, танцювальних колективів «Перлина» і «Водограй», циркової студії «Маска». Справжнім подарунком став виступ дуету «Крила» у складі Володимира та Валентини Олійників.

IMG 4099