IMG 3735На свято Покрови  у  Солониці, у переповненому сільському клубі,  гостей свята  зустрічали  маршем «Козацької слави» у виконанні  народного духового оркестру  Солоницького сільського клубу, керівник Іван Кириченко, який є директором сільського клубу, а  про те,  що Солониця – козацький край  свідчить герб села  де   зображено колосся, меч і шаблю. Пишаються тут і Наливайком,  його останнім боєм, про народного  месника знають   дорослі, і діти.

Серед гостей  свята  голова районної ради Григорій Угляниця, народний депутат України Костянтин Іщейкін, господар свята – сільський голова Сергій Бондаренко.

У вітальних промовах  гостей  побажання злагоди і миру,  довголіття мешканцям,  а ще  поцінування того, що радіють усі мирному небу над Лубенщиною завдяки захисникам України, в жилах яких тече козацька кров.   

Захисту Покрови бажав мешканцям села голова районної ради Григорій Угляниця, а ще дитячого сміху, миру та злагоди сім»ям та Україні!

Народний депутат України Костянтин Іщейкін закликав селян пам»ятати історію, цінувати  позитивні моменти життя, а ще вручив Подяки народного депутата  активістам села, що розбудовують край -  громадському активісту Івану Захарченку, працівнику сільського комунального підприємства «Сяйво» Сергію Валуєву, завідувачу Солоницького СК Івану Кириченку, який очолює сільський клуб понад 45 років. IMG 3740

Сільськи й голова Сергій Бондаренку подякував  гостям за підтримку,  розуміння, спільне вирішення проблем, наголосивши, що завдяки  народному депутату у  минулому році з державного бюджету  було спрямовано близько 5 млн. коштів, які  пішли на облаштування соціальної сфери сіл. Ну, як зауважив сільський голова, у Солониці знімуть фільм  про Наливайка, документальну реконструкцію – це також завдяки сприянню народного депутата.

Ну а на сцені    впродовж свята лунали вітання учасників художньої самодіяльності -  народного аматорського квартету «Гілея»,  народного аматорського вокального ансамблю «Яворина», чоловічого тріо Березівського БК, хору Березівського БК та багатьох інших.

Дружня тепла атмосфера панувала і у сільському  клубі села Новооріхівка.  Сюди також наїхало гостей з вітаннями та побажаннями:  голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, народний депутат України Костянтин Іщейкін, депутат районної ради Віктор Ступка,  помічник-консультант народного депутата України Ігоря Мосійчука  Віталій Мірошніченко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко  та багато-багато інших.

IMG 3754У своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця бажав селам позитивного розвитку, зауваживши,  що як не складно  державі, в якій сльози і неспокій на сході, але   завдяки ініціативним очільникам громад, мешканцям – активістам,  підтримки депутатів  Верховної Ради, обласної, депутатів різних рівнів  вдається  розвивати територіальні громади району, оновлювати об»єкти соціальної сфери, будувати майданчики, відроджувати село.

Подяку народного депутата  Костянтина іщейкіна отримав сільський голова Станіслав Ігнатенко, який в свою чергу вручив нардепу  грамоту сільської ради – запоруку  подальшої співпраці.

До вітальних  слів упродовж заходу долучились  усі гості.  Намагався нікого не забути у подяках і сільський голова Снініслав Ігнатенко, називаючи  керівників, депутатів різних рівнів, актив села, які  не залишають його сам на сам з проблемами. Та найбільше аплодували   селяни другокласнику Дмитру Кривенку  який, навесні, з власної ініціативи взяв участь у прибиранні території, взявши граблі, більші ніж був сам, але  не залишивши село в біді.

Відзначив сільський голова і молдоді пари, і старожилів….

Ну а  односельців розважали учасники художньої самодіяльності: талановита родина Васильченків,  ансамбль «Дивосвіт»,  учні Новооріхівської школи….

IMG 3794

Була і лотерея, тож щасливчики поверталися додому хто з пакунком цукру, хто з мукою, а  хто з предметами побуту чи гігієни.

 

IMG 3782