111111111111130 вересня обряд справжнього українського весілля відроджували у Калайдинцях, на святі села. Тут викупляли наречену, співали весільних пісень, завивали вельон, стелили рушника та бажали щасливого життя, як молодим, так і гостям свята, а ще пригощали кашею.

На святі побував голова районної ради Григорій Угляниці, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, начальник відділу культури, туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, головний редактор газети « Лубенщина» Олександр Міщенко.

IMG 3239

Після імпровізації весілля святкування продовжилося у залі будинку культури. Коровай у руках сільського голови, яким він зустрічав односельців, дякуючи за підтримку та зроблені добрі справи на благо громади. Очільник села згадав у своєму виступі тих, хто захищав край у різні роки, хто дожив до поважного віку, а також тих, хто цього року став на рушник щастя, особливо запам»яталися молодята Анатолій та Алла, які побралися за день до свята, а ще дякував фермерам, керівникам товариств, активістам села: Василю Стасовському. Володимиру Бибику, Валерію Кузьменку, Валерію Орошену, Григорію Гриценку, Віталію Терещенку за підтримку.

IMG 3226

До привітань приєдналися і гості. Голова районної ради Григорій Угляниця у своєму виступі наголошував на тому , що  в українському селі люди вміють працювати, цінують традиції, тож заслуговують на гідне життя: гарні дороги, доступну цінову політику на блакитне паливо, яке для більшості дедалі стає неможливим. Позитив же керівник вбачає у людях, які працюють для села, його розвитку, аграріях, підприємцях, які готові до співпраці. До привітань приєдналися і інші гості свята. Усі вони бажали громаді села Калайдинці розвитку. А зі сцени лунали виступи народного ансамблю «Вербиченька», а також інших учасників художньої самодіяльності. Люди раділи відпочивали, набираючись позитиву для нових звершень і досягнень.

IMG 3261А позитив у тому, що доки в нашому краї трудяться такі активісти як сільський голова Василь Ґава, який живе проблемами громади, депутат районної ради, Заслужений учитель України, директор опорного закладу «Калайдинцівська ЗШ ім. Ф.Д.Рубцова» Сергій Мисник, який в повній мірі віддає себе учбовому процесу, а ще небайдужі керівники сільськогосподарських формувань, приватні підприємці, активісти як депутат обласної ради Василь Стасовський, Володимир Бибик, Валерій Орошан, Григорій Гриценко та багато - багато інших, які підтримують селян – село житиме, в ньому святкуватимуть весілля та народжуватимуться діти!

IMG 3273