IMG 295525 серпня дружно, піднесено, з почуттям гордості за свою малу батьківщину святкували День села в Жданах. Козацьке село сягає корінням у середину далекого 17 століття, тож зі сцени будинку культури тут згадували історичні події, які довелось пережити мешканцям краю, а також дякували вчителям і лікарям, листоношам, соціальним працівникам, вихователям, аматорам сцени за наполегливу працю, змістовне сьогодення. Віншували сім»ї, в яких протягом року народилися дітлахи: родину Передеріїв, Олефіренків, Пономаренків, Шепітьків, Давиденків. Радували щирі виступи дітлахів, молоді, яка запевняла, що їй все під силу.

До присутніх звернулися і гості заходу – голова районної ради Григорій Угляниця, який побажав підростаючому поколінню села Ждани старанності, міцних знань, які допоможуть в житті реалізувати свій потенціал, реалізувати його в УКРАЇНІ, РОЗБУДОВУЮЧИ ДЕРЖАВУ. А ще бажав гарних врожаїв сільгоспвиробникам, які, співпрацюючи з громадою, підтримують село, а це, як запевнила сільський голова Наталія Пономаренко « Баришівська зернова компанія» (регіональний директор депутат обласної ради Василь Стасовський), фермерське господарство «Род» (голова Олександр Темченко), «Злагода» (голова депутат районної ради Анатолій Бовкун),

«Велес» (голова Іван Шовковий),   ТОВ «Реневаль-Агро» (керівник Юрій Колєснік), ТОВ «Агротех -2015» (Володимир Полив’яний) та ін.

IMG 2952

Пообіцяв і надалі не забувати про жданівчан і депутат обласної ради Владислав Мостовенко, наголосивши на тому, що разом вдається робити село ошатнішим: відновлювати покрівлю об»єктів соціальної сфери, впроваджувати енергозберігаючі технології, ремонтувати дороги. Він також вручив господині свята запашний коровай від ТМ «Наш млин ( керівник депутат обласної ради Руслан Ляшко, який також надіслав жданівчанам щирі вітання). Шматочки короваю було роздано гостям.

IMG 2938

Депутат обласної ради, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський також бажав селянам миру та благополуччя, наголошуючи на гарних цьогорічних урожаях, а також зауваживши, що ковалями майбутнього є самі українці

Вітала односельців і сільський голова Наталія Пономаренко, згадавши кожного та подякувавши усім за працю, підтримку, любов до села.

По закінченню концертної програми усіх пригощали смачним кулішем, приготовленим фермерським господарством «Род», яке не забуває про односельців!