IMG 2753 23 серпня Україна відзначає одне з найважливіших свят держави - День Державного прапора, яке пліч-о-пліч іде з Днем Незалежності України. У день свята державний стяг гордо замайорів біля адмінприміщення районної ради, де громада Лубенщини зібралась на урочистості. Право підняти полотнище було надано Віктору Новікову, голові громадської ради при райдержадміністрації, учаснику АТО та Наталії Павленко, активістці села Тарандинці. Керівники району – голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко привітали присутніх з державним святом. Григорій Угляниця акцентував у своєму виступі увагу на молоді, якій будувати перспективне майбутнє держави, гідно тримати в руках її стяг – символ, який згуртовував, додавав сил, надихав, а справжніми зодчими стане лише високоосвічена молодь, патріотично налаштована, яка виховується на позитивних вчинках кожного українця.

    Тетяна Качаненко закликала усіх бути дієвими у питанні розбудови України. Вона подякувала усім лубенцям за зроблені справи на благо району, області, України!

IMG 2734

     Традиційно було оновлено Дошку Пошани портретами активістів краю, яких керівники привітали особисто, потиснувши руку кожному.

         Від усіх представників, занесених на районну Дошку Пошани, до присутніх звернулася начальник відділу внутрішньої політики та контролю апарату райдержадміністрації, переможець І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» Тетяна Бутрим вона говорила про відповідальність кожного перед країною, її майбутнім, зазначивши, що українці – сильна нація, а, отже, можуть досягти значних висот.

      Було вручено паспорти 14 – літнім громадянам молодої держави, перед загалом вони проголосили клятву на вірність Україні.

     Вітав присутніх зі святом і голова громадського об’єднання “Лубенська районна спілка ветеранів антитерористичної операції» Леонід Шабля, який вручив побратимам нагороди.

       Захід супроводжувався виступами учасників художньої самодіяльності, молоді.