IMG 2710IMG 270422 серпня у районній раді відбулася позачергова тридцята сесія, її провів голова районної ради Григорій Угляниця. Сесія пройшла за участі голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації.

Питання порядку денного в основному стосувались бюджету: прийняття субвенції з області, передачі трансфертів від сільських рад районному бюджету, тому депутати і зібрались позачергово, щоб оперативно та ефективно вирішити нагальні питання життєдіяльності району.

Голосували злагоджено, хоча були питання, які набули широкого обговорення у сесійній залі, тож головуючому довелось зробити перерву, надавши можливість народним обранцям попрацювати з документами, вислухати думку голів фракцій, найактивніших депутатів, щоб у процесі голосування питання щодо погодження видачі спеціального дозволу на користування надрами не викликало сумніву у двадцяти чотирьох депутатів, які були присутні в сесійній залі. Тож після тривалого обговорення рішення було прийнято. Депутати одноголосно погодили видачу дозволу на користування надрами, зокрема видобування суглинків Михнівського рудовища ТОВ з обмеженою відповідальністю «Співдружність».   Така позиція депутатів  дасть можливість функціонувати цегельному заводу, який останні роки не працював, забезпечить робочими місцями мешканців краю.

IMG 2708

Наразі було підтримано внесення змін до показників районного бюджету: з обласного бюджету районному передано кошти на відшкодування частини вартості путівки ДНЗ оздоровлення та відпочинку – 19,6 тис.грн; на забезпечення санаторно-курортним лікуванням «чорнобильців» першої категорії - 81, 9 тис.грн. 545 тис.грн. на будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям у опорних  закладах "Вовчицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей імені В.Ф. Мицика" та "Калайдинцівська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів імені Ф.Д.Рубцова".

Будівництво майданчиків стало можливим завдяки підтримки депутатів обласної ради, коштів Фонду розвитку територій області, які депутати – обласники спрямовують на розвиток громад, підтримку молоді, малечі. За що голова районної ради Григорій Угляниця подякував депутату обласної ради Ларисі Сухопар, присутній на пленарному засіданні. Крім того, рішенням сільських рад районному бюджету спрямовано кошти у сумі 503,1 тис.грн. Їх в основному буде направлено на галузь освіти.

Рішенням сесії внесено зміни до «Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2018 рік»: програму доповнено пунктом щодо ремонту доріг на території Березотіцької сільської ради за рахунок коштів сільської ради – 400 тис.грн. А також відповідно до   внесених змін до показників районного бюджету, передбачено забезпечення санаторно-курортним лікуванням «чорнобильців» 1 категорії за рахунок коштів обласного бюджету – 81,9 тис.грн.

Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки двох земельних ділянок - 11,3000 га та 11,9000 га на території Литвяківської сільської ради.

Активність у сесійній залі упродовж пленарного засідання проявили депутати Володимир Тихович, Василь Кулик, Сергій Мисник, Лідія Різуненко, Олексій Устименко, останній наразі   висловив думку щодо використання в роботі під час обговорення того чи іншого сесійного питання мультимедійного проектора із залученням фото слайдів - це допоможе депутатам краще аналізувати ситуацію,  спрямовуючи кошти, орієнтуватися в першочергових потребах.