IMG 2655  «Хай квітне край. Живе рідне село», – під таким гаслом  19 серпня у день Яблучного Спаса литвяківчани святкували День села. Свято проявило себе у трьох іпостасях - Яблучний Спас, творчий звіт учасників художньої самодіяльності Литвяківського будинку культури, День села, мальовничого та славного працею простих людей. Захід був досить масштабним, адже включив у себе різноманітну концертну програму з танцями, співом, виступами творчих колективів, малечі, яка звеселила своїми виступами усю присутню публіку. Звучали і вітання щирі, напутні.

     Голова районної ради Григорій Угляниця бажав селу розквіту, висловивши сподівання, що молодь, малеча матиме перспективне майбутнє, а ще наголосивши, що громада – це сила, а, гуртом легше досягати бажаного, впроваджувати енергозберігаючі технології в сільських освітніх закладах та багато іншого. Він побажав селянам завжди запашного хліба на столі, смачного меду та яблук.

IMG 2660

       Вітав Литвяківський старостинський округ Засульської ОТГ і сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, наголошуючи на єдності та згуртованості громади, а також повідомивши радісну новину - у Нижньому Булатці відкрито водонапірну башту, глибина якої 180 метрів, сам водогін складає 6 км., а це, безперечно, досягнення усієї громади. Він побажав селянам добробуту та достатку!

        До привітань приєднався і генеральний директор ТОВ «Агротехгарантія» Олександр Трацько, який тісно співпрацює зі старостатом.

IMG 2681

     Тісну співпрацю як з ТОВ «Агротехгарантія», філією "Агротехгарантія" (керівник депутат районної ради, голова постійної комісії з питань законності та правопорядку Григорій Мочоний),  так і з ТОВ «Національний смак» «Національний колорит» (Артур Маркарян) говорив і староста Валерій Ночовний, дякуючи їм за   підтримку села, безвідмовність, ініціативність. А ще очільник дякував усім, хто долучився до організації заходу - працівникам ДНЗ, вчителям, кухарям…

       Цього дня лунало багато щирих привітань та побажань, але найбажанішим для усіх було і залишається мирне небо над Україною. Про мир, спокій, дружбу, сміх, взаємоповагу, любов цього дня співали, жартували вихованці ДНЗ «Либідонька», дитячий вокальний ансамбль «Мелодика», солісти Юлія Крістян, Анастасія Неділько, Людмила Денисенко, Олександра Магомедова. Порадував концертом і Юрій Задорожній, який паралельно з колективом бального танцю «Тандем», юними Іллею та Аміною дарував литвяківцям позитивний настрій.

IMG 2644

Було презентовано і нову пісню, автор якої місцевий мешканець Іван Ворона, а лейтмотив пісні – «У світі без війни»!

IMG 2691

       Вірно підмітили ведучі: «Село не спить, доки не сплять лелеки»! І один з таких лелек подарував нещодавно  старостинському округу дівчинку Інну, батьки новонародженої отримали подарунок. Віншували і найстаршу жительку села Марію Петрівну Ночовну, яка має серйозний поважний вік – 99 років.

         Свято не мало меж, на подвір»ї розігрувалась лотерея, суперпризом якої стали баранець та порося, тож найвезучіші повернулися додому з живністю, про це подбали спонсори - ТОВ «Національний смак», «Національний колорит», філія "Агротехгарантія".  Один концерт змінював інший, тож коли на землю спустився вечір, на литвяківчан чекала дискотека та феєрверк, а в повітря було насичене шашликом, кулішем, пахощі якого доносились звідусіль. У Литвяках вміють працювати, святкувати, живуть дружно, а ще раді гостям і в цьому впевнився кожен, хто побував на заході!

IMG 2696