IMG 2616     14 серпня мешканці  села Карпилівка  святкували подвійне свято – Медового Спаса, що називають в народі Маковієм та День села, якому не мало й не багато, а   виповнилося 1300 років. Площа поблизу будинку культури  потопала у квітах , нагадуючи  дбайливе українське подвір»я на якому були і вишиванки, і рушники, і вироби місцевих майстрів, і декорації у народному стилі, і пісня, і танець, і хліб із салом, і  шулики. Господиня свята – сільський голова  Духівської сільської ради Валентина Далада  разом з активом села подбала про  те, аби згуртовані селяни відпочили на славу. 

      Ведуча заходу – начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко згадувала у цей день усіх, хто творив і творить історію маленького  села. Тож, як і годиться, привітали його найстаршу мешканку Парасковію Яківну Виповську, 1925 року народження, вручивши її родичам подарунок, отримала в цей день вітання і  Тамара Салогуб, якій на день Медового Спаса припав день народження, виповнилося 9 років. Згадували активних, дієвих, щирих, творчих , вшановували їх піснею. Тож  як  мешканці Карпилівки, так і гості,  серед  яких  голова районної ради Григорій Угляниця, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, начальник відділу освіти, сім»ї молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, сільський голова Окіпської сільської ради Ніна Кириченко, депутат районної ради Лідія Різуненко…. активно аплодувало  учасникам художньої самодіяльності: Ірині Ліхачовій, Катерині Кондратенко,  Аліні Соломасі, Вірі Тараненко, жіночому вокальному ансамблю "Карпиляночка", чоловічому ансамблю «Троїсті музики», квартету  «Чарівниця», які  ділилися з публікою  власним талантом. Із захватом  односельці зустрічали виступ мешканки громади, неодноразової переможниці численних співочих конкурсів талановитої Анастасії Білик.  

IMG 2614

IMG 2609

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Не обійшлось і без низки привітань. Голова районної ради  Григорій Угляниця  бажав  селянам згуртованості, наголошуючи на тому, що у невеликих селах мешкають справжні українці, які бережуть звичаї і традиції, цінують надбане роками, додавши, що  завдяки активній позиції депутатів районної ради  вдалося зберегти школу – одинадцятирічку у Духовому, не допустивши пониження ступеня, а завдяки активності депутата обласної ради  Владислава Мостовенка  незабаром у Карпилівці з’явиться дитячий ігровий майданчик.  Керівник  вручив грамоти та подякував місцевим  фермерам Сергію Рудю, депутату районної ради,  та Юрію Самійленку за  співпрацю та підтримку громади, робочі місця, такі необхідні на селі.

IMG 2634

 

 

     Привітала селян зі святами, передавши вітання від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко і керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, побажавши усім піднесеного настрою в серцях, домівках, громаді.

       А на карпилян чекала низка конкурсів у яких вони залюбки  брали участь та смаколиків, якими тут пригощали усіх бажаючих! Тож свято вдалось, про це свідчили посмішки на обличчях людей, які цінують працю, понад усе люблять свій рідний край,   малу батьківщину!

IMG 2588