IMG 2426У районній раді продовжують працювати постійні комісії, розглядаючи питання порядку денного чергового пленарного засідання, яке відбудеться 21 червня.

Наразі 13 червня відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування бюджету та фінансів, соціальної сфери та соціального захисту населення та з питань економіки, транспорту, зв’язку, підприємництва та управління комунальною власністю, яке провів голова однієї з профільних комісій Сергій Мисник. Депутати досить оперативно розглянули 13 питань, в числі яких виконання Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» за 2017 рік,   виконання   Програми зайнятості населення Лубенського району на 2013-2017 роки, передача майна Шеківської сільської бібліотеки - філії, внесення змін до рішення районної ради «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності», передача в оренду майна , що належить до спільної власності територіальних громад сіл району, звільнення в.о. головного редактора КУ РМР «Радіо-Лубни», внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік, внесення змін до рішення «Про районний бюджет на 2018 рік», звіт голови райдержадміністрації.

IMG 2432

Найбільш дискусійними стали питання щодо пониження ступеня та перейменування Духівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені П.М.Рака у Духівську гімназію імені П.М. Рака та пониження ступеня і перейменування Хорошківської ЗШ І-ІІІ ступенів у початкову школу. Заслухавши виступ начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлії Білокінь, яка пояснила, що наразі у Духівській школі наповнюваність учнів складає 47 дітей, у Хорошківській – 32, тенденції до збільшення немає, а, отже, постійно зменшується фінансування, адже розрахунки освітньої субвенції проводяться відповідно до кількості дітей, тому подальше утримання шкіл без пониження ступеня неможливе, навіть за умови постійної підтримки з боку територіальних громад, де діють навчальні заклади.

Широко було обговорено і звернення депутатів Лубенської районної ради Полтавської області до Кабінету Міністрів України, Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради  щодо вирішення питання виділення додаткових коштів для утриманням закладів загальної середньої освіти та закладів охорони здоров’я району.

IMG 2425

Крім того, вирішено внести зміни до  "Програми соціально-економічного розвитку  на 2018 рік", передбачивши програмою виділення  коштів на підтримку дитячих  творчих колективів Лубенщини, їх концертних  поїздок, а також   будівництво дитячих ігрових майданчиків у Карпилівці та Новооріхівці, до речі,  майданчики буде побудовано за рахунок  коштів обласного бюджету, за ініціативи депутата обласної ради Владислава Мостовенка, підтримки фонду регіонального розвитку. 

Тож після докладного обговорення,  сесійні питання порядку денного рекомендовано винести на розгляд чергового пленарного  засідання.