DSCN536323 травня у адміністративній будівлі районної ради відбувся традиційний захід, приурочений вшануванню обдарованої молоді. Тож велика зала приміщення зібрала кращих з кращих, які знаннями, наполегливістю, терпінням, горінням піднімають імідж району, стаючи переможцями Всеукраїнських, обласних, районних олімпіад, доводячи всім і кожному, що гідні звання «еліта». Привітати обдаровану молодь, сказати напутні слова як дітям, так і їхнім батькам, педагогам- наставникам, а ще вручити подяки, грошові винагороди, солодощі усім, хто по праву заслужив прийшли голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, начальник відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, депутати районної ради Лідія Різуненко, Сергій Мисник, директор Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості Валентина Моша.

Переможців номінацій оголосила директор Лубенського районного методичного центру Валентина Плішенко. Тож звання «обдаровані», привітання з вуст очільників району, подарунки й овації отримали учні шкіл, які стали переможцями відразу кількох конкурсів, олімпіад Всеукраїнського та обласного рівня:

DSCN5380

 Назарець Денис, учень 8 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», який виборов І місце у ІІІ-му (обласному) етапі та ІІІ-е у ІV-му етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії (учитель Карпенко ЛюбовВасилівна)
2. Шостак Яна, учениця 8 класу цього ж опорного закладу, яка посіла ІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури та І місце у обласному етапі 18 Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (учитель Ткачук Наталія Миколаївна)
3. Ткачук Катерина, учениця 11 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», яка здобула ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Фольклористика» та ІІІ місце у секції «Українська мова» (учитель Ткачук Наталія Миколаївна)
4. Павленко Наталія, учениця 11 класу, екскурсовод зразкового літературного музею Василя Симоненка опорного закладу «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені В.А. Симоненка», яка стала переможцем очного етапу обласного виборола ІІ місце у II (всеукраїнському) турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» у номінації «Літературні або літературно-меморіальні музеї» (керівник Яценко Світлана Борисівна).

DSCN5359

переможці Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук та призери ІІІ обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад:

Мироненко Артем, учень 11 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», який посів ІІ-у сходинку в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Правознавство» (учитель Карпенко Любов Василівна)
Бойко Владислава, учениця 9 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», яка отримала ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» (учитель Андреєва Ольга Володимирівна)

Карповець Вадим, учень 9 класу Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів, який виборов ІІ місце з правознавства (учитель Худояр Іван Олексійович); Біньковська Яна, учениці 9 класу цього ж закладу освіти, яка має ІІ місце з історії (учитель Худояр Іван Олексійович);
Івасюк Альона, учениці 11 класу також цієї школи, яка посіла ІІ сходинку з української мови та літератури (учитель Попик Світлана Миколаївна);
Горбатенко Сергій, учень 9 класу Жданівського НВК, який отримав 3 місце з біології (учитель Тютюнник Оксана Леонідівна);
Рудь Богдан, учень 9 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», який виборов ІІІ місце з трудового навчання (учитель Андреєв Сергій Михайлович);
Кучеренко Сергій, учень 9 класу цього ж опорного закладу. Він має ІІІ місце з української мови та літератури (учитель Босікова Ольга Василівна).

DSCN5428

переможці   численних спортивних змагань:  команда учнів, яка виборола І місце в обласному відкритому спортивно-масовому заході з популяризації зимових видів спорту для дітей "Олімпійське лелеченя" (учителі Шостак Валерій Михайлович, Ткачук Сергій Володимирович) та ІІ місце у Всеукраїнському спортивно-масовому заході «Спортивна зима» (учителі Ткачук Сергій Володимирович, Костюк Володимир Вікторович).

Команда дівчат, яка здобула ІІІ місце у Чемпіонаті області з баскетболу серед дівчат 2003 року народження (учитель Шостак Валерій Михайлович)
Вихованці гуртка РЦДЮТ «Пішохідний туризм», який працює на базі опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» (керівник Баранов Олексій Анатолійович). Вони посіли ІІІ сходинку у командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод» у відкритій першості станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі з пішохідного туризму в приміщенні «Миргородська зима» в залік 22 обласної туристської Спартакіади учнів та студентської молоді Полтавщини .

переможці конкурсів краєзнавства:

 Подяку вручено Кедь Катерині, учениці 11 класу опорного закладу «Вовчицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» за ІІ місце у ІІ (підсумковому) етапі Регіонального творчого конкурсу «Лінгвістичне краєзнавство» (учитель Ляшенко Наталія Миколаївна).
2. Сененку Владиславу, учню 6 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», за ІІ місце у молодшій віковій групі у IV обласному конкурсі читців «Тарасовими шляхами» (учитель Босікова Ольга Василівна).
Переможці ІІ (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна» за напрямами, відповідно, «Із батьківської криниці», «З попелу забуття» та «Географія рідного краю». Це краєзнавчо-пошукові загони опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»:
1. «Берегиня» (керівники Сичова Валентина Григорівна і Гроза Людмила Василівна)
2. «Патріот» (керівники Андреєва Ольга Володим., Десятник Тетяна Василівна) 
3. «Піскарі» (керівники Нечипоренко Микола Григорович, Сліпич Вікторія Борисівна)

IMG 2258

Та лауреати ІІ туру цієї експедиції:
1. Василенко Катерина, учениця 9 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» (керівник Падалка Наталія Миколаївна) 
2. Пошукова група «Берегиня» Ісківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Левішко Наталія Іванівна)
3. Об’єднання «Оберіг» опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - переможцю 35 обласного зльоту юних краєзнавців, присвяченому 65 річниці туристично-краєзнавчого руху на Полтавщині (керівник Мисник Сергій Іванович)

DSCN5328
переможці творчих змагань:

координатором цієї багатовекторної діяльності є районний Центр дитячої та юнацької творчості.


  1. Павлова Аміна, вихованка гуртка «Умілі руки» на базі Березотіцької ЗШ І-ІІІступенів (керівник Даніленко Т.Г.), - І місце в обласній виставці –конкурсі «Знай і люби свій край»;
    Тацинець Марія, вихованка гуртка «Декоративно-прикладне мистецтво», що працює на базі Жданівського НВК, яка посіла ІІ місце в обласній виставці-конкурсі «Знай і люби свій край» (керівник Манойленко Людмила Федорівна);

Сичова Віта, вихованка гуртка «Дивосвіт кольорів», що діє на базі опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», яка має ІІІ місце у тій же виставці-конкурсі (керівник Ятел Наталія Григорівна)
Глушко Ольга, вихованка гуртка «Циркова студія», що діє на базі Снітинської ЗШ І-ІІІ ступенів - лауреата І премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Лавина Талантів», яка також посіла ІІІ місце в обласному огляді-конкурсі художньої самодіяльності серед учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Веселка» (керівник Руденко Наталія Іванівна)
Кілочок Вікторія і Материнська Валерія, вихованка тієї ж «Циркової студії», лауреат ІІ премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Лавина Талантів» 
Білик Анастасія, учениця Духівської ЗШ І-ІІІ ст., яка здобула ІІ місце у ІІІ-й віковій групі у конкурсі дитячої творчості Полтавської області «Яскраві діти України».

Звертаючись до молоді, голова районної ради Григорій Угляниця побажав обдарованим і творчим пам’ятати, що їхні досягнення - це в першу чергу турбота батьків, які віддають усе найкраще дітям, намагаючись не розпорошити талант, даний Богом,   бажання вчителів, виховати гідне покоління, привити міцні знання, які допоможуть реалізуватись як в шкільні роки, так і в роки юності, зрілості,   наразі зазначивши, що сьогоднішні керманичі країни – це люди, які стояли у витоку її незалежності, а подальша розбудова держави – це завдання сучасної молоді, яка має гідний потенціал і хотілося б, щоб, займаючи керівні посади, молодь не підвела, була різносторонньою, відвідувала країни зарубіжжя, з метою запозичення позитивних ідей, зуміла зберегти все добре, що надбане впродовж поколінь, та головне, щоб реалізовувала себе в Україні!

IMG 2290

Своє захоплення сільською молоддю, яка має небайдужі серця, якій творити майбутнє висловила і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, побажавши підростаючому поколінню нових злетів і перемог!

DSCN5437

До привітань приєднались і заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко.

Дякувала батькам , педагогам за дітей і начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь. Вона також висловила вдячність депутатському корпусу районної ради за підтримку «Програми соціально-економічного розвитку на 2018рік», якою й було передбачено відзначення переможців.

Офіційна частина заходу була розбавлена концертною, тож вміння, здібності і таланти демонстрували як самі лауреати так їх батьки, викладачі, а ще творча молодь району. Тож аплодували ансамблю ложкарів Новооріхівської ЗШ, учасниці циркової студії «Маска» Насті Лазенко, солістам Тетяні Бондаренко, Людмилі та В»ячеславу Манойленкам, Анастасії Білик, Катерині Ткачук, Валерії Шелест, переможниці конкурсу читців та багатьом іншим. Запам"ятався присутнім  і   напутній діалог  педагога й учениці, матері й доньки  Наталії Ткачук  та Катерини Ткачук, де звучали ключові речення, якими кожен зробив власний висновок: батьки пробачать усе -  окрім самотності, вчителі пробачать усе- окрім невдячності!

А на згадку було фото, яке кожний збереже як пам»ять про незабутні шкільні роки, про перші перемоги в житті.

DSCN5444