0000000000000000000000000000009 травня Лубенщина відзначала 73-ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Традиційно, у місті Лубни відбувся мітинг. Мешканці міста й району колоною, у складі міського голови Олександра Грицаєнка, голови районної ради Григорія Угляниці, Народного депутата України Костянтина Іщейкіна, депутатів обласної ради Руслана Ляшка, Олексанра Сірика, Владислава Мостовенка, командира катера «Лубни» Івана Довгих, голови ветеранської організації Лубен Олексія Пивовара, ветеранів, учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів пройшла центральною вулицею, зупинившись на головній площі, де і відбулися святкові урочистості.   Віддати шану захисникам, згадати усіх полеглих в буремні роки, порадіти Перемозі 45 року, яка подарувала життя нащадкам у вільній країні,  прийшло близько 3000 тисяч лубенців – люди літнього віку, молодь, малеча – усі вони з почуттям гордості та героїзму спостерігали за виступами барабанщиць, вихованок дитячої музичної школи, маленьких школярок з маками – символом миру та непереможності.

IMG 1999

До присутніх звернувся міський голова Олександр Грицаєнко, який звернув увагу на те, що мітинг багаточисельний і в одній колоні і солдати строкової служби, солдати Чапаєвської дивізії, воїни-афганці, воїни – чорнобильці, учасники АТО міста й району, захисники Вітчизни різних поколінь, діти війни, а також усі , хто відстоює мирний день на Сході. Він згадав ветеранів, які полягли у воєнні роки, лубенців, які загинули на Сході, віддавши життя за Україну. Кожній сім’ї очільник міста побажав здоров»я, мирного неба.

111111111111111111111

333333333333333333333333З днем Великої Перемоги вітав і народний депутат України Костянтин Іщейкін. Він подякував за шану і увагу до минулого, молоді - за прам»ять до подвигу дідів, за патріотичне виховання підростаючого покоління на Лубенщині, а ще закликав вірити в Перемогу, бо саме віра допомогла у 45 здолати ворога. Він пожав щастя кожній родині.

Почесною грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги перед українським народом нагороджено голову Полтавської обласної благодійної організації «Спілка самаритян» В»ячеслава Білова, голову Лубенської міськрайонної   організації «Чорнобильці Лубенщини» Василя Піцуру, голову Лубенської спілки захисту багатодітних матерів Петра Гузя, голову громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Леоніда Шаблю.

IMG 2030

До учасників параду звернувся одесит, командир катера «Лубни», старший лейтенант військово-морських сил України Іван Долгих. Від імені особового складу катера, військово-морських сил привітав лубенців зі святом Перемоги, подякувавши за гостинність, наголосивши, що кожен ветеран незабутий, а катер буде гідно нести ім»я тисячолітнього міста над Сулою.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто наближав Перемогу у 45, а також тих, хто  поліг за   державу  зараз на Сході. Потому   учасники параду попрямували до Вічного вогню, що на площі Слави, поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам. У сквері Героїв Небесної сотні на ветеранів та усіх лубенців чекав куліш з чаєм.

А   міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця, народний депутат Костянтин Іщейкін, депутат обласної ради Руслан Ляшко, голова ветеранської організації міста Олексій Пивовар завітали до Лубенського обласного госпіталю для ветеранів, де їх гостинно зустрів очільник закладу Олександр Бондаренко. Гості говорили про увагу та повагу до старшого покоління.IMG 2052

 У своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця зазначив, що пишається подвигом дідів, цінує слово «мир», значущість якого сучасники зрозуміли лише зараз, після подій на Сході, а також шкодує, що нащадки мало розпитували   про буремні роки у своїх рідних, яким було що розповісти, але які, на жаль, вже відійшли у вічність. Він побажав усім здоров»я, такого потрібного миру Україні, злагоди та благополуччя усім родинам вольової держави!

IMG 2106

Після офіційної частини на усіх чекав святковий концерт, подарований учнями ЗШ №4. Тож концертна програма  додавала  радості Великої Перемоги, яка назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків!