IMG 164219 квітня у Лубнах, у кінотеатрі «Київська Русь» відбулося відкриття дитячо-юнацького фестивалю   чорнобильської пісні «Пам»ять Чорнобиля», проведення якого   ініціювала міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля», голова Віктор Собко, заступник Лариса Погребняк. Фестиваль проходить вперше, але його учасниками стало понад 50 дітей – школярі, студенти навчальних закладів міста, району, а також сусідніх районів, зокрема Миргородщини. Фестиваль мав три номінації: «Кращий вокаліст», «Кращий декламатор», а також «Кращий малюнок».

Долучився до глядацької аудиторії і голова районної  ради Григорій Угляниця.

Діти демонстрували власні здібності, декламуючи болючі вірші, співаючи пісень про полин, який котиться Україною впродовж 32 років, вражаючи землю та українців, які боронили її від «мирного атома».

Впродовж заходу лідирувала пісня Наталії Май «Чорнобильська біда», її виконували неодноразово, але щоразу аудиторія сприймала цей спів з хвилюванням. Брали за душу і авторські роботи, в яких біль за понівечену землю, її героїв. Захід вражав актуальністю, глибиною почуттів, які наповнювали серця усіх учасників повагою до ліквідаторів, сумом за сплюндровану землю. Кожен вокаліст чи дикламатор зміг проявити себе сповна, тож сподіваємося, що започаткований фестиваль  продовжить своє існування на багато- багато років.

IMG 1648

 IMG 1640