IMG 1538

11 квітня у районній раді відбулася чергова двадцять восьма сесія районної ради, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у роботі пленарного засідання взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, начальник поліції Володимир Кривченко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники ЗМІ, учасники АТО. На сесію прибуло 18 депутатів, тож кворум був і 41 питання порядку денного розглянули досить оперативно, попередньо ж питання були докладно вивчені   профільними комісіями районної ради.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам»ять усіх загиблих, що боронили територіальну цілісність країни, захищали кордони держави в різні роки її становлення. Потому Григорій Угляниця привітав з днем народження начальника фінансового управління райдержадміністрації Євгенія Сірченка.

Тож на ноті позитиву сесія   продовжила свою роботу.   З двома депутатськими запитами до колег - депутатів звернувся Григорій Угляниця, наразі порушивши питання щодо надання інформації про фінансово-господарську діяльність КНП «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». У процесі обговорення було вирішено на черговій сесії  розглянути питання функціонування медичної галузі в цілому, а також отримати вичерпні відповіді щодо надання медичних послуг населенню району як  комунальним некомерційним підприємством «Лубенський районний центр ПМСД», так і комунальною Лубенською центральною міською лікарнею,яка цьогоріч на обслуговування мешканців району отримала 8, 7 млн. грн. коштів, що були надані з державного бюджету - районному. Інший запит стосувався стану доріг в районі, зокрема надання інформації щодо ремонтних робіт дорожнього покриття, які здійснювалися в цьому році, а також коштів, які було залучено з районного, державного бюджетів на проведення ремонтних робіт дорожнього покриття. Запит вирішено направити  Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА.

IMG 1531

Рішенням сесії схвалено звернення депутатів районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Полтавської ОДА щодо   сприяння приведення у задовільний стан доріг у Лубенському районі: невідкладне проведення ремонтних робіт.

Ще одне звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо перегляду пенсій особам, які не були військовослужбовцями строкової служби, але які постраждали   внаслідок ЧАЕС, гідно виконавши громадянський обов»язок.

Підтримано і звернення міського голови Грицаєнка О.П. щодо залучення коштів з районного бюджету на будівництво меморіального знаку воїнам-лубенцям, які загинули в АТО. Вивчити питання доручено районній державній адміністрації, з метою передбачення коштів для участі у співфінансуванні будівництва даного об»єкта.

Також рішенням сесії затверджено виконання плану роботи за 2017 рік, план роботи районної ради на 2018 рік, Програму відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Лубенського району на впровадження енергозберігаючих заходів на 2018-2020 роки, підтримано внесення змін до Комплексної програми розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2018 рік; схвалено районну комплексну Програму розвитку місцевого самоврядування в Лубенському районі на 2018 рік, затверджено Положення про вручення презентаційної продукції, комісію з поновлення прав реабілітованих: головою комісії обрано депутата районної ради Надію Клепач, внесено зміни до рішення районної ради від 10.12.2010 року «Про заснування літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка»: до складу комісії включено художника Володимира Мірошниченка, а грошову винагороду лауреатам збільшено до 5 тис.грн.; затверджено статут Жданівського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Лубенської районної ради Полтавської області, затверджено мережу навчальних закладів, установ освіти району та граничної чисельності штатних одиниць, встановлено у 2018 році вартість харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району, внесено зміни до показників районного бюджету на 2018 рік, безоплатно передано майно: 20 крісел для залу відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту райдержадміністрації, передано майно Шершнівської ЗШ І-ІІ ступенів  у комунальну власність  територіальної громади сіл, інтереси  яких представляє Засульська  сільська рада. Затверджено 11 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Інші 9 проектів рішень   не знайшли підтримки. Наразі не підтримано і передачу в оренду майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл району.

 IMG 1535

Після обговорення усіх питань порядку денного, де найбільшу  активність проявили депутати Григорій Мочоний, Олексій Устименко, Олександр Бровко, Володимир Тихович,   до загалу звернулись учасники АТО з питанням щодо забезпечення їх пільговим проїздом, адже на окремих маршрутах виникають проблеми.

Про підтримку учасників АТО говорив і приватний підприємець, власник кафе «Полтавські галушки» Сергій Жученко, закликаючи лубенців і надалі не залишатись байдужими до захисників.

IMG 1541