dscn3169

30 березня голова районної державної адміністрації Тетяна Качаненко представила громадськості публічний звіт "Про стан економічного, соціального та культурного розвитку району за 2017 рік". Засідання було відкритим, а присутні мали можливість задати запитання очільниці району, висловити побажання напрацювань у тих чи інших галузях. Тож до заслуховування звіту, який супроводжувався слайдами, долучились голова районної ради Григорій Угляниця, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, члени громадської ради Віктор Новіков, Фелікс Банков, директори шкіл району, сільські голови, учасники АТО, представники ЗМІ, громадськість.

dscn3192

На початку зібрання очільниця разом із благочинним Лубенського округу Володимиром Ігнатовичем вручила учасникам АТО: Сергію Назаренку, Андрію Ахременку, Віктору Басу, Миколі Даценку, Роману Чупайді медалі «За жертовність і любов до України». Потому ж був сам звіт, який до цього за 15 днів було оприлюднено на сайті районної державної адміністрації. Не обійшлося і без активного обговорення. Ряд запитань щодо     необхідності подальшої розробки програм, які закінчились, але є суттєвими для району, його мешканців, а, отже, повинні активно діяти, – це, зокрема, Програма співпраці з правоохоронними органами, що передбачає встановлення відеокамер на території району, з метою поліпшення рівня безпеки, Програма підтримки хворих на туберкульоз, цукровий діабет, а також, на думку голови районної ради Григорія Угляниці, актуальною є розробка Програми підтримки молодих спеціалістів галузі медицини – забезпечення медиків у сільській місцевості житлом – це питання очільник району піднімав неодноразово, наразі і під час звіту.  Обговорювався і стан доріг в районі. Якість ремонтних робіт, проведених у 2017 році, викликає багато запитань, їх Григорій Угляниця, як депутат районної ради, ближчим часом порушить у депутатському запиті. Станом доріг стурбований і директор опорного закладу Вовчицька ЗШ І-ІІІ ступенів – ліцей Володимир Костюк, адже це в першу чергу безпека дітей, які підвозяться шкільним транспортом до навчальних закладів району.

Йшла мова і про фінансування ЗШ у питанні облаштування класів для першокласників, відповідно стандартів початкової освіти. Низка запитань прозвучала і від сільського голови Засульської сільської ради Сергія Бондаренка. Вони стосувалися спрямування обласних коштів на ремонт доріг Засульської сільської ради, створення в районі єдиного Центру надання адміністративних послуг, виплати компенсації за пільговий проїзд. На ці та інші питання Тетяна Качаненко давала   відповіді. До обговорення долучились сільські голови Тарандинцівської, Новооріхівської, Березотіцької сільських рад – Анатолій Тітенко, Станіслав Ігнатенко, Надія Білокур, директор опорного закладу «Калайдинцівська ЗШ», депутат районної ради Сергій Мисник, голова ГО «Спілка ветеранів АТО» Леонід Шабля, члени громадської ради Віктор Новіков, Фелікс Банков. Під кінець звіту Тетяна Качаненко подякувала своїм заступникам, колективу, сільським головам, депутатам рад усіх рівнів за співпрацю, висловивши переконання, що і надалі, працюючи згуртовано,  вдастся вирішити ще не одне питання життєдіяльності району.