IMG 132628 березня у районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій, його провів голова комісії з питань соціальної сфери, соціального захисту населення Сергій Мисник. Участь у зібранні взяв голова районної ради Григорій Угляниця.

Депутати опрацювали 33 питання порядку денного, усі їх рекомендовано винести на розгляд чергової сесії   районної ради 11 квітня. Попередньо ж проекти рішень   було розглянуто депутатами на засіданнях профільних комісій, тож спільне засідання стало своєрідним підбиттям підсумків сесійних питань.

Наразі детутати   поспілкувалися з лісничим Лубенського агролісництва Сергієм Руденком та отримали відповіді на ряд запитань, зокрема щодо вирубки лісу поблизу села Ломаки, яке на одній із комісій порушив депутат районної ради Микола Сенько. Тож доповідач чітко пояснив, що роботи здійснюються  державним підприємством «Лубенське агролісництво», яке підпорядковується «Полтаваоблагроліс»,  об»єм таких робіт, на основі матеріалів лісоупорядкування, визначається на період 10 років, а вирубці підлягають в першу чергу насадження, яким більше ніж 65 років, дані ж дерева – це здебільшого вільха, мають вік 75 років. Депутати Олександр Сухопар, Лідія Різуненко, Тетяна Гребінник піднімали питання щодо руйнування доріг великоваговим транспортом під час вивозу деревини, цікавилися як проходитиме відновлення лісу, а також хто опікується посадками за межами населених пунктів, адже зараз такі насадження активно нищать. Керівник дав  відповіді на ряд поставлених  запитань, зауваживши, що контроль за штучними насадженнями за межами населених пунктів, вдасться вирішити з повним завершенням процесу передачі землі поза межами населених пунктів у власність ОТГ, що дасть можливість надалі очільникам ОТГ тримати на контролі питання як насадження, так і вирубки, а також  багато-багато інших, які на сьогодні залишаються відкритими.