123 березня у районній раді відбулося засідання комісій з питань дотримання законності та правопорядку, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, зв’язків з громадськістю, антикорупційної політики, з питань земельних відносин, екології та раціонального природокористування. Його провів голова однієї з профільних комісій Григорій Мочоний. Участь у роботі засідання взяли голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальник Управління Держгеокадастру у Лубенському районі Ніна Малюта та інші.

9 членів комісій, присутніх на засіданні, були готові до розгляду 21 питання порядку денного.

Але найбільш обговорюваним стало питання щодо стану пасажирських перевезень на території Лубенського району, ініційоване депутатами Григорієм Мочоним та Надією Клепач, які стурбувані частковою або повною відміною окремих маршрутів, зокрема «Лубни-Червоні Пологи», де автобус, долаючи половину маршруту, не доїжджає до кінцевої точки призначення, села Червоні Пологи та рейсу, який зовсім зник – Вовчик- Стадня – Крем»янка. Йшла мова і про компенсацію за пільговий проїзд, яку на сьогодні відшкодовують перевізникам територіальні громади. Свою позицію висловив сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, наголосивши, що умови договорів співпраці часто порушуються, а також зауваживши, що громада готова компенсовувати пільговий проїзд, але хоче бачити у цьому питанні прозорість: пільгові квитки, які б чітко визначили кількість пасажирів відповідних категорій. Звучали думки щодо використання відеореєстраторів, при проведенні моніторингу, як це роблять у місті. На думку голови районної ради Григорія Угляниці, проблеми було б легше вирішувати аби конкурс з визначення перевізників на приміських маршрутах, укладення договорів з надавачами послуг, здійснювались не в області, а на місцях. Мало б місце і надання адресної грошової допомоги пільговим категоріям громадян, яке зараз на слуху. Депутати налаштовані звертатись в область, аби права їх виборців не порушувались, а з віддалених сіл можна було без перешкод потрапити до районного центру.

6

Обговоривши інші питання порядку денного, які стосувались виконання плану роботи районної ради за 2017 рік, затвердження плану роботи районної ради на 2018 рік, комплексної Програми розвитку місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2018 рік, а також затвердження 17 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок різних площ, комісіями рекомендовано винести питання на розгляд сесії.