dscn2822 014 березня, другий рік поспіль, Україна відзначає День добровольця.

На Лубенщині цього дня також вшановували тих, хто став учасником добровольчих формувань, долучився до батальйонів «Айдар», «Азов», «Дніпро 1», «Дніпро 2», хто з барикад Майдану перейшов на барикади Донбасу, гідно виконавши свій громадянський обов»язок, захистивши територіальну цілісність країни у час, коли вона найбільше потребувала і потребує цього.

Урочистій частині передувала нарада в якій взяли участь  голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сірячинко, Ігор Нестеренко, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, представники районної ради, ЗМІ, учасники АТО, добровольці.

Офіційну частину було побудовано у вигляді круглого столу: начальник управління праці і соціального захисту населення Наталія Ісаєнко, директор центру соціальних служб у справах дітей, молоді та спорту Ірина Харченко, заступник начальника управління - начальник відділу економічного розвитку , торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Любов Логвин, начальник відділу з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг Вікторія Зінченко, Тетяна Манжара – начальник відділу активної підтримки безробітних Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості говорили про співпрацю з громадськими організаціями щодо підтримки учасників АТО, добровольців, а також спробували дати відповіді на болючі питання, які хвилювали захисників, серед яких використання свого права на безкоштовний проїзд, оформлення земельних ділянок для ведення ОСГ до 2 га, зменшення соціальних норм населенню, серед яких і учасники АТО, оздоровлення захисників, надання одноразової грошової допомоги з державного бюджету учасникам бойових дій, членам сімей загиблих до Дня Перемоги, працевлаштування військовослужбовців, які повернулися додому із зони проведення АТО та інші. Вичерпавши усі питання порядку денного, на присутніх захисників чекав святковий концерт та вручення нагород.

dscn2828

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, привітала добровольців зі святом, подякувавши їм за мужність та патріотизм. Вона вручила Подяки за активну життєву позицію, героїзм, проявлений на Сході країни у боротьбі за суверенітет та з нагоди Дня добровольця Роману Супуненку, Олександру В»юнацькому, Валерію Реві, Сергію Глущенку, Сергію Власенку.

Медалей «За жертовність і любов до України» удостоєні Сергій Назаренко, Андрій Охріменко, Віктор Бас, Микола Даценко, Роман Чупайда, медалі з технічних причин буде вручено пізніше. Посмертно медалі отримають родичі загиблих Артема Розуменка та Віктора Дмитренка, героїв- добровольців.

Привітав побратимів-патріотів зі святом і голова громадського об'єднання «Лубенська районна спілка ветеранів антитерористичної операції» Леонід Шабля, висловивши сподівання, що усі проблеми учасників вирішуватимуться, про захисників не забуватимуть.

Гарного настрою усім присутнім додавали пісні про Батьківщину, рідний край, символ України – калину у виконанні народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Чарівниця», Олени Мацак, Катерини Мисник, Віри Тараненко, Юрія Задорожнього, Алли Самозвон и та інших.

А по закінченню концерту   усіх добровольців пригостили смачною кашею