dscn268013 березня у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею імені Івана Саєнка відбулася виставка   робіт малярства художників Володимира Мірошниченка та Олександра Василенка, приурочена святу весни, святу Жінки. Виставка зібрала низку шанувальників творчості митців, серед яких голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, молодь, мешканці Вовчицької громади.

На стінах незабутні полота – природа у різні пори року, водне плесо з качками, латаття, Мгарський монастир, молодий гонористий кінь, що стереже луки, і низка пейзажів, які так і оживають, торкаються душ невипадкових відвідувачів, вражаючи їх яскравістю барв, простотою та щирістю.

dscn2714

Автори творів, звертаючись до вдячної публіки, розкрили таємницю написання робіт – їх надихали близькі і рідні люди. Для Володимира Мірошниченка музою і надійним порадником у житті і творчості стала його дружина Наталя, для Олександра Василенка – його родина, онучка, а усі картини в галереї – це подарунок жінкам до свята весни аби насолоджувалися, мріяли, посміхалися і надихали чоловіків на благородні вчинки.

Своє захоплення творами художників висловив голова районної ради Григорій Угляниця, наголосивши на тому, що такі виставки в першу чергу повинна відвідувати молодь, адже вони збагачують і формують морально, митцям же побажав нових доробків, творчих звершень.

Дякувала художникам за позитивні миті, подаровані емоції і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко. Керівники вручили художникам Подяки та квіти.

DSCN2702

Не обійшлося і без креативного завдання, яке із захопленням та цікавістю сприйняли усі присутні: домалювати портрет жінки. Тож свої здібності продемонстрував як голова районної ради Григорій Угляниця, який додав милому жіночому образу гаряче серце, що здатне випромінювати найщиріші почуття, так і художники, що побачили юнку в українському вінку .

Про те, що на портреті зображено справжню українку, що символізує нашу державу - Україну – її красу, багатство традицій говорила і начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, наголосивши, що виставка триватиме ще місяць, а, отже, величчю  пензля зможуть насолодитись ще багато жінок Лубенщини!

Про красу берегинь, багатство серця співали упродовж заходу Анатолій Куценко та Юрій Задорожній, які щирими піснями демонстрували повагу і любов до прекрасної половини людства.