12 березня міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля» провела нараду з питань   започаткування на Лубенщині юнацького фестивалю «Дзвони Чорнобиля», який заплановано провести 20 квітня 2018 року. Тож саме про це йшлося на нараді за участі голови   правління ЛМГОІ «Ветерани чорнобиля» Віктора Собка, його заступника Лариси Погребняк, депутата обласної ради Олександра Сірика, депутата міської ради Наталії Сухонос, представників міського та районного відділу освіти Ніни Івасечко, Валентини Плішенко, представника районної ради Наталії Шостак, помічника-консультанта депутата обласної ради Олександра Сірика Анатолія Куценка. 

Фестиваль   об»єднає молодь навколо актуальної «чорнобильської» теми, змусить більш ширше розкрити болючі наслідки трагедії, самовідданість ліквідаторів, які рятували світ у 86 році від ядерної чуми, а також визначить талановиту і творчу молодь, патріотично налаштовану. За словами Лариси Погребняк, заступника голови правління ЛМ ГОІ «Ветерани Чорнобиля», до участі у фестивалі буде залучено учнів навчальних закладів міста і району, студентів медичного училища, лісотехнічного, фінансово-економічного коледжів, профтехучилищ.

Фестиваль визначить кращу пісню на «чорнобильську» тематику, соліста-вокаліста, музичний колектив. Крім того, буде проведено і конкурс читців як власних творів про катастрофу, так і   поезії відомих митців. Зможуть показати себе і майстри пензля. «Чорні крила біди» - такий підтекст матимуть творчі доробки на мольберті. Безперечно, фестиваль не пройде без спонсорів, тож над цим ще будуть працювати.