DSCN21932 березня у районній раді відбулася позачергова сесія, їй передувало спільне засідання постійних комісій, на яких було розглянуто питання  порядку денного. Потому ж депутати, перейшовши до сесійної зали, активно включились в роботу. Пленарне  засідання вів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у роботі взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко,  депутат обласної ради Владислав Мостовенко, керівники структурних підрозділів, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації,  представники правоохоронних органів, ЗМІ.

На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам»ять усіх загиблих, які відстоювали територіальну цілісність держави в зоні АТО, поклавши голову за Україну.  Голова районної ради представив загалу в.о. начальника поліції Володимира Кривченка, який, у наданому йому слові, запевнив, що готовий до плідної співпраці з очільниками територіальних громад району у питанні захисту правопорядку.

DSCN2174

 Наразі Григорій Угляниця повідомив, що  в стадії розробки  знаходиться програма співпраці з правоохоронними органами, яку буде  представлено  на одній із найближчих сесій.

Депутат обласної ради Владислав Мостовенко вручив Почесну грамоту обласної ради  за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад Лубенського району, утвердження засад місцевого самоврядування  голові районної ради Григорію Угляниці,   присутні привітали керівника гучними оплесками.

Виникали запитання  у депутатів і до начальника відділу освіту, молоді та спорту  райдержадміністрації Юлії Білокінь щодо  упорядкування документів про  передачу приміщення Шершнівської ЗШ на баланс Засульської сільської ради,  школа на даний час  проходить процедуру ліквідації.

Рішенням сесії  депутати підтримали  депутатський запит Григорія Угляниці  до Полтавської ОДА щодо  надання роз»яснення про стан обслуговування доріг в Лубенському районі, зокрема  проведених робіт з розчистки  шляхів  у період заметілей, а також про вплив, розірвання договорів з перевізникам, які недобросовісно надають послуги населенню району.

DSCN2171

Наразі включено  до  складу комісії з питань законності та правопорядку, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, зв»язків з громадськістю, антикорупційної політики депутата Анатолія Бовкуна та  комісії з питань земельних відносин, екології  та раціонального  природокористування депутата   Миколу Сенька.

Не підтримано  районну комплексну Програму місцевого самоврядування  у Лубенському  районі на 2018 рік, вирішено доопрацювати даний проект.

Крім того,  депутати були одноголосними у питаннях внесення  змін  до «Програми  соціального захисту  населення Лубенського району  «Турбота» на 2018-2019 роки»,   Програми  економічного і соціального розвитку  Лубенського району на 2018 рік, внесення  змін до  показників районного бюджету на 2017 рік (135,0 тис. грн.- (субвенція з державного бюджету), направлено відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту на придбання обладнання  для першого класу (антисколіозні меблі)  та спортивного обладнання для тренажерного залу Калайдинцівської ЗШ), звіту  про виконання  районного бюджету за 2017 рік.

DSCN2195

DSCN2184Найактуальнішим питання порядку денного стало питання  внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік.  Цим рішенням з районного бюджету  було виділено 2,5 млн.грн. на утримання центру первинної медико-санітарної допомоги, кошти буде використано  на заробітну плату медиків,  відшкодування витрат на медикаменти, у зв»язку з  недостатнім фінансуванням галузі медицини з державного бюджету.  Коштами районного бюджету  також підтримано і галузь  освіти: 1 млн.360, 5 тис.грн.

У процесі обговорення проекту рішення депутатами запропоновано та підтримано виділення 18, 000 тис.грн.  на придбання решіток на вікна у спортивній  залі Ісковецької ЗШ; 5,000 тис.грн. на  облаштування та придбання реактивів для Березотіцької АЗПСМ, передачу трансферту (180, 000 тис. грн..)  з бюджету Калайдинцівської сільської ради   районному бюджету  на потреби Калайдинцівської ЗШ.