5555555555555555555000000000000000024 лютого у селі Тарандинці відбулася спартакіада з шашок, шахів, настільного тенісу, присвячена пам’яті уродженця села, учасника АТО Романа Павленка. Він загинув за Україну, за її територіальну цілісність у лютому 2015 року під містом Дебальцево Донецької області. Про Романа Павленка в селі говорять якнайкраще. Був активістом, підтримував здоровий спосіб життя, поважав батьків, був гарним товаришем, не боявся ніякої роботи. Сьогодні на приміщенні Тарандинцівської ЗШ, яку у свій час закінчив Роман Павленко, знаходиться пам’ятна дошка, а в школі другий рік поспіль проходить спартакіада.

Цьогоріч на спортивні змагання у Тарандинці з»їхалися представики з різних населених пунктів району: Михнівець, Мацківець, Вищого Булатцю, Калайдинець, Новооріхівки, Левкоромодану. Участь у змаганнях взяла також команда лісотехнічного коледжу та команда районної ради, у складі якої голова районної ради Григорій Угляниця, депутати районної ради Микола Береза, Олександр Бровко, Микола Сенько, Сергій Рак.

Відкриття спартакіади пройшло за участю голови районної ради Григорія Угляниці, голови місцевого осередку «ВФСТ «Колос» Сергія Бортніка, керівника апарату райдержадміністрації Олени Пірової, сільського голови Анатолія Тітенка, матері загиблого героя Тетяни Павленко.

Пролунав гімн, присутні хвилиною мовчання вшанували пам»ять юнака.

6666666666666666666666600000000000000

До присутніх звернувся сільський голова Анатолій Тітенко, який наголосив, що у громаді ніколи не забудуть героя Романа Павленка, а підтвердженням цього є спартакіада його пам»яті, ініційована громадою, пропагування здорового способу життя, яке в Тарандицях досить активно підримує як молодь, так і люди старшого віку, проходять змагання з різних видів спорту, з»являються нові спортивні майданчики …

IMG 1049Звертаючись до присутніх, голова районної ради Григорій Угляниця наголошував на тому, що жертовність, мужність і патріотизм молодого героя – саможертва задля майбутнього України, а Роман один із тих, хто хотів своїй країні, Лубенщині, безхмарного майбутнього, спартакіада ж – це в першу чергу вшанування пам»яті, а також можливість кожному показати себе у спорті. Він побажав усім учасникам чесної, цікавої боротьби.

Тож боротьба тривала і за тенісними столами, тут свою спритність демонстрували Григорій Угляниця, Олександр Бровко, Микола Сенько. Цікаво змагалися і шашкісти серед яких депутати Микола Береза та Сергій Рак. А доки спортсмени демонстрували свої здібності, вболівальники тай усі бажаючі мали можливість відвідати літературний музей імені Василя Симоненка, який діє при школі та є одним із найкращих в Україні, а також пригоститися чаєм та кавою зі смачними домашніми пиріжками, які пропонували тут безкоштовно, про це подбав сільський голова Анатолій Тітенко, який завжди радо і охоче зустрічає гостей громади.

Спартакіада визначила найкращих. Тож переможцями у тенісі стали команди лісотехнічного коледжу (1 місце), Левкоромодану (2 місце), Тарандинець (3 місце); У шашках першість здобули команди з Мацківець (1місце), Вищого Булатцю ( 2 місце), Михнівець (3 місце).

У шахах лідирували команди з Калайдинець (1 місце), Михнівець (2 місце), лісотехнічного коледжу (3 місце).

IMG 1050

IMG 1024Відзначились   цього дня і депутати. Так депутат районної ради Сергій Рак , посів друге місце з шашок в особистому заліку, з чим його щиро вітали як колеги, так і усі присутні.

Команди – переможці та призери спартакіади були нагороджені кубками, грамотами та медалями місцевого осередку «ВФСТ «Колос», які вручив голова осередку Сергій Бортнік.

Спартакіада закінчилась, її учасники залишали Тарандинцівську сільську раду з грамотами, кубками, медалями, а ще з доброю пам’яттю про героя Романа Павленка, який поліг за Україну, який, як і інші герої Лубенщини, Владислав Кучеренко, Роман Крутько, Віктор Дмитренко, Артем Розуменко, Олександр Авраменко, Руслан Марченко, Роман Омельченко, Владислав Бєлорус, Анатолій Безрода, Олександр Вознюк, Олександр Тюменцев прагнув кращого для своєї держави, а, отже, усі  герої заслуговують  на глибоку шану та повагу, нетлінну пам»ять, яка житиме в серцях.

IMG 1026