21 лютого голова районної ради Григорій Угляниця взяв участь у розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, яку провела голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко. На засіданні колегії були присутні перший заступник голови райдержадміністрації  Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, начальник Лубенської об’єднаної податкової інспекції Олександр Коломієць, голова Асоціації сільських голів Лубенського району Микола Романюта та запрошені на засідання радник голови райдержадміністрації Олександр Жалдак, депутати районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники районних служб і підприємств.

dscn2069

Членами колегії   було розглянуто наступні питання: про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання зведеного бюджету району за 2017 рік; про реформування галузі охорони здоров’я у Лубенському районі; про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2017 рік відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»; про роботу з персоналом у райдержадміністрації за 2017 рік.

Досить скурпульозно було зосереджено увагу  на  питанні діяльності некомерційного підприємства «Лубенський центр ПМСД» а також кроки, які зроблено організацією у питанні реалізації реформування галузі озорони здоров»я. Так наразі  центр ПМСД один із перших в області пройшов реорганізацію, набувши статусу комунального некомерційного підприємства та отримавши відповідну ліцензію . Сьогодні підприємство надає послуги 15 сільським радам. Проводиться робота щодо з»єднання з електронним центром охорони здоров’я eHealth. Наразі підприємство отримає статус закладу, що бере участь у реформі фінансування первинної ланки. Йшла мова і про надання   якісних послуг населенню ЦК МЛ , у зв»язку з передачею цього року на вторинну ланку основних коштів, виділених державою. Увага присутніх була зосереджена і на актуальних питання галузі медицини, зокрема забезпечення населення необхідними препаратами,  вчасна виплата заробітної плати та інше.