IMG 097813 лютого голова районної ради Григорій Угляниця взяв участь у нараді сільських голів. До наради долучились голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко. Зібрання пройшло у формі діалогу, очільники територіальних громад обговорили   назрілі питання, висловивши низку думок та пропозицій. Тож ішла мова про доцільність створення комунального підприємства в одній із сільських рад, яке б займалося збором та вивозом сміття, придбання сміттєвоза, заключення договорів  про співробітництво між громадами, але щоб планам реалізуватися в життя, слід  вивчити досвід сусідніх районів: Оржицького, в якому функціонує таке підприємство, Пирятинського, який має техніку для збору сміття, а також належне місце для збору відходів - сміттєзвалище.  Актуальність питання відмітили усі сільські голови, зауваживши, що проблему збору сміття в громадах доведеться вирішувати першочергово, бо території просто обростуть несанкціонованими сміттєзвалищами, тож або створювати підприємство, або ж заключати договори уже з діючими організаціями щодо збору та вивезення відходів.

Піднімали питання співпраці з правоохоронними органами, зокрема виконання приписів щодо залучення до громадських робіт правопорушників.

IMG 0972

У процесі обговорення питань, що виникали, голова районної ради Григорій Угляниця повідомив, що районною радою розроблено проект Програми місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2018 рік, метою якої метою створення належних умов для забезпечення діяльності як органів місцевого самоврядування у Лубенському районі, так і депутатів місцевих рад та підвищення ефективності їхньої роботи. Проект вищезазначеної Програми розміщено на офіційному сайті районної ради, тож затвердження цієї програми удосконалить управління на місцевому рівні, а також удосконалить співпрацю між місцевими радами всіх рівнів.

Наразі районна рада працює над розробкою Програми співпраці з правоохоронними органами. Програмою буде передбачено встановлення відеокамер на території району, взаємозв»язок громад з відділом поліції, що забезпечить громадський порядок, а також допоможе у розкритті правопорушень.

Під кінець наради голови висловили думку щодо доцільності здійснення поїдки по обміну досвідом з питань децентралізації у країни близького зарубіжжя.

IMG 0969