IMG 0811100 років тому відбулась вікопомна подія для всього українського народу –дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об’єдналися в самостійну соборну державу. Сьогодні, 22 січня голова районної ради Угляниця Г.М., міський голова Грицаєнко О.П.  та голова  районної  державної адміністрації Качаненко Т.П., учасники АТО, представники громадськості та всі небайдужі взяли участь в урочистому мітингу, присвяченому Дню Соборності України, який відбувся на площі біля пам’ятника давньоруському воїну-визволителю у м. Лубни.IMG 0824

    Звертаючись до присутніх очільники  району та міста зазначали, що українці знають велику ціну і велику силу національної єдності. Це усвідомлення примножує сили, додає впевненості у майбутньому. Українці прагнуть жити в державі, яка поважає людську гідність, працює зради достатку  кожного , гарантує справедливість  і правосуддя.  Вони поділилися своїми думками, що саме в єдності дій та в соборності можливе досягнення величної мети – сильної й високорозвиненої, духовної, багатої, вільної, демократичної, європейської України. І всі переконані – Україна стане такою державою!

  З нагоди Дня Соборності України учні фінансово-економічного коледжу поклали квіти до пам’ятника  великому  синові українського  народу - Тарасу Шевченку.

 IMG 0829 Учасник АТО В.Сивуха у своєму виступі закликав пам’ятати про тих, хто  ціною свого життя зберіг цілісність і незалежність держави на сході України і зараз боронить кордони рідної держави.

    У цей день всі схилили голови у молитві. Молебень за Україну провів настоятель Свято - Пантелеймонівської церкви, благочинний лубенського округу отець Володимир.