Надрукувати

1 липня у  районній раді  відбувся  семінар з сільськими головами. Його провів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у зібранні взяли   перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко,  депутати районної та сільських рад.

На початку наради голова районної ради Григорій Угляниця виконав приємну  місію, привітавши з днем народження сільського голову Мгарської сільської ради Марію Шевченко та  депутата районної ради Івана Чухна, побажавши їм  плідної наполегливої праці на благо розквіту Лубенщини.

Основним питанням порядку денного стало  питання щодо участі органів місцевого самоврядування в обласному конкурсі проектів  розвитку територіальних громад Полтавської області 2016 року,  з яким присутніх ознайомив Віктор Гришко, заступник начальника  інформаційно-аналітичного  відділу  виконавчого  апарату обласної  ради.

У своєму виступів він повідомив, що на  офіційному сайті Полтавської обласної ради є рубрика під назвою  «Обласний конкурс проектів», яка є основним дороговказом у написанні проекту. Тут можна ознайомитися  з Положенням  про обласний конкурс,  опрацювати методичні рекомендації  для учасників обласного конкурсу, а також дізнатись про переможців.   Віктор Гришко  проінструктував очільників громад  у питанні написання проектів, закріпивши свою  доповідь слайдами та відеороликами проектів, які вже  втілено в життя, серед яких  придбання пожежної машини в с. Оболонь Семенівського району,  реконструкція  приміщення трудового архіву в СМТ Решетилівка,  придбання сміттєвоза та встановлення сміттєвих баків в м. Пирятин.

 

Доповідач закликав  сільських голів співпрацювати з обласною радою  у написанні проектів,  а також закликав  розробити спільний проект на  який з обласного бюджету  передбачається 600 тис. грн..

Він подякував  активним очільникам громад, які здобули перемогу в обласних конкурсах. Серед переможців минулих років Мгарська , Шеківська, Литвяківська  сільські ради, висловивши сподівання, що ці досягнення – це  старт для Лубенщини.

Подякувавши доповідачеві за  змістовний виступ,  голова районної ради Григорій Угляниця представив  загалу   новопризначеного начальника відділу поліції Олександра Косара та його  заступника Сергія  Бейгула.

Начальник поліції закликав  очільників громад  до співпраці, запевнивши, що  готовий  до наполегливої праці, забезпечення  належного правопорядку на Лубенщині.