Надрукувати

 

111--22214 березня  у районній раді відбувся  семінар  з сільськими головами, його провів  голова районної ради Григорій Угляниця. На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам»ять земляка  Руслана Марченка, який  загинув під Авдіївкою в зоні проведення АТО.

Потому перейшли до розгляду питань порядку денного семінару.  З інформацією  про проведення  заходів в районі,   приурочених 30-й річниці Чорнобильської катастрофи  виступив голова  правління  районної організації ВГО «Союз. Чорнобиль. України».  Василь Куксань. Він зауважив, що в районному будинку культури  напередодні  річниці буде проведено  зібрання «чорнобильців»,  турнір, присвячений Герою України, ліквідатору аварії на ЧАЕС, уродженцю с. Новооріхівка, Олександру Лелеченку. Крім того,  заплановано поїздку  в Чорнобиль, з метою  монтажу  фільму «Чорнобиль - 30 років потому».

 

 

Про подачу посадовими особами місцевого  самоврядування,  депутатами декларації про  майно,  доходи, витрати і зобов»язання  фінансового  характеру інформував начальник Лубенської ОДПІ  Олександр Коломієць. Він відповів на численні  запитання  присутніх.  

  Про стан автомобільних доріг в районі, співпрацю з сільськими радами інформували  начальник філії  «Лубенський райавтодор» Анатолій Цимбал, начальник філії «Лубенська ДЕД» Володимир Ткаченко.

    Про пасажирські  перевезення автомобільним транспортом говорила начальник  відділу  економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністраціїЛюбов Логвин, яка зауважила, що створено комісію, яка  обстежуватиме рейси, пасажиропотік у приміському транспорті, наявність пільговиків,  а також ставлення до пасажирів. Вона зазначила, що  проводиться робота  щодо  передачі проведення   конкурсу  перевезення пасажирів на приміських маршрутах  на місцевий рівень.  

Також було розглянуто питання щодо оновлення та коригування  містобудівної  документації; ведення капітального ремонту, поточного та  реконструкції об»єктів соціальної сфери по населених пунктах району; реформування дорожньої галузі та перспективи  створення  комунального районного підприємства з обслуговування доріг  та вулиць  Лубенського району, з якими  очільників  територіальних громад ознайомив начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, головний архітектор району Сергій Сіряченко.

 Про  взаємодію  міськрайонного центра зайнятості та органів місцевого  самоврядування з питань організації  громадських робіт доповіла начальник відділу взаємодії  з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості.

Підсумки наради підвів голова районної ради Григорій Угляниця.