Надрукувати

 

       111110000                                                                       

        12 лютого голова районної ради Олексій Дядечко взяв участь у нараді з перевізниками, яку провів голова районної державної адміністрації Віктор Алєксєєнко. Нарада пройшла за участю начальника відділу економіки Любові Логвин та заступника начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Валентини Старостенко. 

         У своєму виступі Віктор Алєксєєнко подякував перевізникам за якісне транспортне обслуговування населення району та плідну співпрацю з райдержадміністрацією. На виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на покращення життя громадян, всі населені пункти Лубенського району охоплені транспортним сполученням. На 38 автобусних маршрутах (в тому числі 8 міжміських) здійснюють перевезення 17 приватних підприємців, ТОВ «Спілка водіїв-підприємців Лубенщини» та ТОВ «Боцман-М». В той же час є можливість розширяти сферу діяльності, забезпечуючи транспортним обслуговуванням мешканців інших районів, особливо сусідніх з Лубенським.

 

           Начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин повідомила, що транспортними підприємствами за 2013 рік перевезено на 39 % більше пасажирів, ніж у відповідному періоді минулого року, пасажирооборот зріс на 38,2 %. Всього перевезено 2352,6 тис. пасажирів, середня відстань перевезення одного пасажира склала 23,4 км.

           Але ще залишаються проблемні питання щодо пільгового перевезення громадян, якості пасажирських перевезень, дотримання розкладу руху на маршрутах, особливо в зимовий період. Так, переважна більшість звернень у 2013 році (близько 30) до голови райдержадміністрації та його заступників, усних звернень безпосередньо до відділу економіки стосувалися питань транспортного обслуговування населення району. Всім заявникам надані ґрунтовні відповіді, під час підготовки яких за необхідністю залучалися відповідні відділи, управління райдержадміністрації, працівники сільських рад та приватні підприємці – перевізники Лубенського району. Для з'ясування спірних питань спеціалістами відділу проводилися обстеження автобусних маршрутів.

           Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Старостенко доповіла про організацію пільгового перевезення громадян району. На 2013 рік було укладено договори з 12 перевізниками на 25 маршрутів. Протягом 2013 року перевізникам перераховано 76,0 тис.грн. Заборгованість за витрати на перевезення окремих категорій громадян, яка становила 113,8 тис.грн. на 01.01.2013 зменшилась на 17,5 тис.грн. і становить на початок 2014 року 96,3 тис.грн.

         Через кілька резонансних аварій за участю автобусів в Україні перевізникам нагадали про безпеку на дорозі. Для запобігання аварійних ситуацій під час перевезення громадян Віктор Алєксєєнко доручив перевізникам проводити відповідну роботу з підвищення кваліфікації водіїв, необхідності чіткого дотримання правил дорожнього руху, оновлення транспортних засобів та контролю за їх технічним станом.

           Підсумовуючи вищесказане, Віктор Алєксєєнко наголосив перевізникам на беззаперечному дотриманні законодавства України в частині надання послуг з перевезень пільгових категорій населення та необхідності проведення роз'яснювальної роботи з кондукторами та водіями стосовно недопущення випадків грубого поводження та порушення прав громадян, особливо інвалідів, ветеранів війни та бойових дій, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та людей похилого віку.