Лубенське управління ГУ ДПС у Полтавській області нагадує платникам податку на прибуток, що 10 серпня 2020 року - граничний термін подання декларації з  податку на прибуток та частини  чистого прибутку (доходу).
           Пунктом 137.4 статті 137 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р.  № 2755–VI податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств визначено календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Це означає, що за загальним правилом декларацію з податку на прибуток підприємств потрібно подавати щокварталу.

 

Форма Декларації з податку на прибуток підприємства затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897.

Мінфін наказом від 14.11.2019 р. № 481 затвердив зміни до Декларації з податку на прибуток. Її привели у відповідність до чинних норм ПКУ.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (з 20.12.2019), за винятком окремих змін, зокрема, щодо доповнення декларації додатком ПП, які набирають чинності з 1 січня 2020 року.

За п. 46.6 ПКУ нову форму декларації треба буде подавати з наступного періоду після її оприлюднення, тобто за І квартал 2020 року, а для річників — за 2020 рік. 

Але для певних категорій платників податку на прибуток пунктом 137.5 статті 137 ПК України передбачено виняток і дозволено декларувати прибуток раз на рік.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України, для подання податкової декларації.

Наголошуємо на своєчасному декларуванні та сплаті задекларованих сум! 

 Своєчасна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів є запорукою добробуту усіх громадян. Сплачені податки – це вчасно виплачені пенсії, соціальні виплати, зарплати, у тому числі медичним працівникам, які працюють в складних умовах боротьби з коронавірусною  хворобою (COVID – 19).  

Платник податків бере на себе зобов`язання щодо виконання свого конституційного обов`язку – своєчасно та у повному обсязі сплатити податки.

Звертаємо увагу на недопущення при декларуванні податку на прибуток безпідставного зниження бази оподаткування.

Одночасно нагадуємо, що при відборі платників до перевірок, використовується ризикоорієнтована система відбору, тобто підлягають перевіркам ризикові суб`єкти господарювання, тобто такі, що мають ризик несплати податків. В першу чергу до таких відносяться платники, які безпідставно мінімізують базу оподаткування.

Платник, що вирішує ухилитись від оподаткування, має відповідати за несплату податків.

Лубенське управління

ГУ ДПС у Полтавській області