Надрукувати

 

 

Лубенське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що діяльність пасік з метою або без мети отримання прибутку, підпадає під визначення первинне виробництво продуктів харчування, так як виробляється первинна продукція тваринного походження. Тому пасіки у власності фізичних та юридичних осіб підлягають державній реєстрації в порядку, затвердженому наказом Мінагрополітики від 10.02.2016 року №39 "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам".

У відповідності до статті 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", передбачено відповідальність за виробництво та/або обіг харчових продуктів з незареєстрованої потужності в тому числі і продуктів бджільництва.

Враховуючи вище зазначене, запрошуємо власників пасік міста Лубни та Лубенського району, пройти державну реєстрацію в Лубенському міськрайонному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: м. Лубни, вул. Горького, 11.

Реєстрація проводиться безкоштовно.

 

Лубенське міськрайонне управління

Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області