Надрукувати

 

   За січень - листопад 2019 року Центри обслуговування платників (далі ЦОП) державних податкових інспекцій Лубенського управління Головного управління ДПС у Полтавській області відвідало 121504 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

     Персоналом ЦОП в звітному періоді надано 21367 адміністративних послуг.

     Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 10079 фізичні особи, 20 громадян звернулися за внесенням до паспорту громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Надано 4146 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

     Також, фахівці Центрів обслуговування платників зареєстрували 1136 платників єдиного податку та надали 1636 витягів з реєстру платників єдиного податку, видали 1073 довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюється органами доходів і зборів та 64 довідки про доходи. За 11 місяців 2019 року було зареєстровано 1168 книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку та книг обліку доходів і витрат, які ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, 1198 книг обліку розрахункових операцій та 456 розрахункових книжок. Зареєстровали 224 реєстратора розрахункових операцій.

     За вказаний період часу було включено 29 та перереєстровано 38 неприбуткових підприємств (установ, організацій) у Реєстрі неприбуткових установ та організацій.

Опрацьовано 43 звернення від юридичних та фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

     Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надаються консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, платіжних документів на перерахування належних податків і зборів до бюджетів, користування електронними сервісами ДПС.

До послуг платників - комп’ютера, які підключені до мережі Інтернет і дають змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді, для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Лубенське управління

ГУ ДПС у Полтавській області