Лубенське управління  ГУ ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків, що згідно з Постановою Правління Національного банку України  від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (IBAN)  в Україні» здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку – не більше 14 цифрових символів.

В період із 1 до 31 жовтня буде діяти перехідний період, коли діють як старі, так і нові бюджетні рахунки для сплати податків і зборів. З 1 листопада 2019 року застосування  IBAN буде обов’язковим  при сплаті платежів до бюджету.

Отримати нові  реквізити рахунків для сплати податків, зборів та обов’язкових платежів до державного та місцевих бюджетів за стандартом IBAN юридичні особи, фізичні особи – підприємці , громадяни можуть  звернувшись до органів Державної податкової служби України за місцем обліку.  

 

Лубенське управління

 ГУ  ДПС у Полтавській області