Надрукувати

 

Саме скільки єдиного податку сплачено до місцевого бюджету за січень-березень 2014 року суб’єктами господарювання, які працюють на спрощеній системі оподаткування. З них, як зазначив начальник Лубенської ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області Олександр Коломієць, майже 85 відсотків або 4 млн. 419 тис. грн. – це вклад суб’єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб.

За його словами, наповнення бюджету досягнуто завдяки вдосконаленню обслуговування платників податків і створення комфортних умов для діяльності малого та середнього бізнесу. Від коштів місцевої скарбниці залежить фінансування соціальних проектів, а відтак і добробут наших громадян, зазначив Олександр Коломієць.

 

 

Нагадаємо, що 2014 рік приніс «єдинникам» низку позитивних новацій, зокрема для спрощення документообігу свідоцтва платника єдиного податку вже не видаються. Замість нього зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, який діє до внесення змін до Реєстру. Платники також отримали можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Зауважимо, що сьогодні по Лубенській ОДПІ налічується майже 4 тис. підприємців–«спрощенців». Найбільшою популярністю серед них користується друга група - її обрали майже половина єдинників - фізичних осіб. На першій групі перебувають близько 23 % або 904 підприємці- «спрощенці», на третій – 18 % або понад 700 платників, до четвертої групи віднесено 9 % або майже 370 юридичних осіб. 

Інформаційно-комунікаційний сектор

Лубенської ОДПІ