Надрукувати

 

Про місію, бачення, принципи роботи Міністерства доходів і зборів України йшлося на брифінгу начальника Лубенської ОДПІ Олександра Коломійця із місцевими мас-медіа.

«Останнім часом наше відомство зазнало істотних змін та реформувань, як наслідок, перед нами поставлені нові принципи та цілі роботи. Нещодавно Кабінетом Міністрів України затверджено Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів до 2018 року», - повідомив Олександр Коломієць.   Як він зазначив, у найближчі п’ять років робота Міндоходів буде спрямована на  вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі, боротьбу з корупцією та "тіньовим" сектором економіки, запровадження сучасних інформаційних технологій.

Місією Міндоходів є адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання послуг громадянам і бізнесу та, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.

 

 

Бачення: Міндоходів — орган державної влади, ефективна діяльність якого сприйматиметься як професійна, справедлива, неупереджена. Громадяни та бізнес переконаються, що податкова та митна системи прості у застосуванні. Інновації та інформаційні технології будуть основою вдосконалення діяльності Міндоходів.

Принципами роботи Міндоходів є:

сприйняття громадян і бізнесу як партнерів, повага до них;

довіра до громадян і бізнесу та переконаність, що більшість з них працює чесно;

допомога тим, хто цього потребує, та викриття тих, хто порушує вимоги законодавства;

створення умов для професійного зростання і розвитку працівників Міністерства;

прагнення бути корисними суспільству.

Начальник Лубенської ОДПІ повідомив і про здобутки в роботі. Так, за 11 місяців 2013 року завдяки злагодженій роботі відомства від платників регіону надійшло до зведеного бюджету 343717,0 тис. грн. платежів, що на 35247,3 тис.грн., або 11,4% більше надходжень аналогічного періоду минулого року. Зокрема, до Державного бюджету України надійшло 124336,3 тис. грн., до місцевих скарбничок - 219380,7 тис.грн. При цьому у нашому регіоні зберігається позитивна тенденція мобілізації коштів на користь місцевих громад.

«Виконуючи ці важливі завдання, нам слід пам’ятати про збереження тонкого балансу між створенням комфортної   для бізнесу і громадян   системи податкового сервісу та стабільним наповненням бюджету», - наголосив Олександр Коломієць.

Інформаційно-комунікаційний сектор

Лубенської ОДПІ