Надрукувати

Міні-завод, який діяв на околиці одного з райцентрів Полтавської області, виявили співробітники Міндоходів області під час слідчо-оперативних заходів у рамках кримінального провадження за ознаками ст.204 Кримінального Кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Високий паркан, який огороджував земельну ділянку, надійно приховував від сторонніх очей виробничий комплекс: споруди, обладнання та установку з перекачування газового конденсату, наземні та підземні ємності для зберігання паливно-мастильних матеріалів, обладнані спеціальними механізмами.

Надати працівникам Міндоходів дозвільні та правоустановчі документи, які б засвідчували законність виробництва цієї групи підакцизних товарів,  організатори прибуткового бізнесу звісно ж не змогли.

Клієнтами міні-заводу були підприємства з різних регіонів України. Незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали відвантажувалися оптовими партіями та вивозилися вантажним транспортом з автоцистернами.

Під час проведеного обшуку виявлено та вилучено понад 45 тон нафто-газоконденсатної суміші, яка слугувала сировиною для виробництва, резервуари для зберігання нафтопродуктів, інше обладнання. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей складає 450 тис. грн.

На даний час проводиться експертне дослідження зразків вилучених паливно-мастильних матеріалів.

Лубенська ОДПІ за матеріалами сайту Міндоходів